„15 év – 15 sportág” – 2024-ben is jön a KEK!

2024. február 10., 15:17 , 1196. szám

 

KEK kommunikáció

2024 tavaszán visszatér az egyetemisták méltán kedvelt sportrendezvénye, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. 2024. február 29. és március 2. közt jön a XV. KEK! Már-már szinte menetrendszerűen indul a tavaszi félév az ELTE sportegyesülete, a BEAC, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében a határok nélküli sportrendezvénnyel, ahol hazai és külhoni egyetemista sportolóink mérhetik össze tudásukat. Idén azonban jubileumhoz érkezett az esemény: a XV. KEK immáron a “kerek” szám jóvoltából 15 sportágra bővül: futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, tájfutás, vízilabda, e-sport, cheerleading, polefitness és tánc.

Simon Gábor, a KEK főszervezője elárulta, hogy az idei rendezvényen “első alkalommal mutatkozik majd be a vízilabda, mégpedig a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával, együttműködésében a BEAC vízilabda szakosztályának szervezésében. Emellett a szombati napon a 4. KEK Run – 1100 m-es futópályáján kőröző – több száz futójával fog benépesülni az Orczy-park, de mellettük fel fognak tűnni a tájfutó verseny résztvevői is. A 15. KEK idén is lehetőséget nyújt a már nem egyetemista korú labdarúgóknak, és megrendezésre kerül a KEK öregdiák kispályás labdarúgó bajnoksága isilletve a hagyományos sportágak mellett lesz, a korábbi években már bemutatkozó e-sport is. És ha ez még nem volna elég, akkor sportági bemutatók is lesznek: a 2023-as floridai cheerleading VB sikercsapatát, és az ELTE rúdsport szakosztályának sportolóit is láthatják majd a kilátogatók.

A legtöbb csapatsportágra nevezni a kekbudapest.hu oldalon lehetséges.

Az alábbi sportágakkal kapcsolatban további információ a sportági vezetőknél érhető el:

 

KEK Run

A klasszikussá vált csapat- és egyéni sportágak mellett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával ismét megrendezésre kerül a KEK Run, melyet az idei évben immáron negyedjére futhatnak le az amatőr- és hivatásos futók, illetve a sportszerető közösség. A futóverseny március 2-án az Orczy Parkban kerül megrendezésre, ahol immáron 1,1 km, 5,5 km, 10 km, valamint 15 km-en lehet rajthoz állni egyéni vagy páros formációban. A futóversenyre IDE kattintva tudtok nevezni!

 

Jótékonyság

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2024-ben ismét a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. 

Támogatóink

A XV. KEK támogatói az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az MVM CEEnergy Zrt., a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az OTP Bank Nyrt., a MEFS, a BÁV Zrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, az Országos Minifutball Szövetség, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Darts Szövetség, a Decathlon, a VIWA Vitaminwater, a Rákóczi Szövetség, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., a HÖOK, az EFOTT, a Joma, az ELTE HÖK, a Manna ABC, a Mayer Pincészet és az ELTE Online.

Védnökök

A KEK fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, míg védnökei dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, valamint Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. 2020 nyarán a Ferencvárosi Torna Club csatlakozott a KEK-hez, mint a rendezvény kizárólagos sportszakmai partnere.

Részletekért kövessétek közösségi oldalainkat!

https://www.facebook.com/kekbudapest
https://www.instagram.com/kekbudapest/