Az Állami Újjáépítési és Infrastruktúra-fejlesztési Ügynökség beszámolt a lerombolt hidak újjáépítéséről

2023. május 31., 18:25

Az Ukrajnában folyó háború következtében 346 híd semmisült meg, ezeknek csaknem a fele az állami utakon. Május végéig közülük 12 már újjáépült, és 85 ideiglenes átkelő létesült – jelentette az Állami Újjáépítési és Infrastruktúra-fejlesztési Ügynökség sajtószolgálata nyomán az Ekonomicsna Pravda.

„Több száz híd semmisült meg Oroszország fegyveres agressziója miatt országszerte. Jelentős infrastrukturális kár ért bennünket azokban a megyékben, amelyek a leginkább megszenvedték a harcokat. Az állami utakon 157 hidat romboltak le” – jelezte az ügynökség.

Összesen 85 ideiglenes átkelőt építettek a háború kezdete óta, amelyek elősegítették a kapcsolat gyors helyreállítását az érintett falvakkal és városokkal.

„Azonban nem minden átkelő képes elviselni a jelentős terhelést, és a kritikus fontosságú útvonalakon az Ügynökség hozzákezdett a hidak rekonstrukciójához” – tette hozzá a hivatal.

Így 2022 folyamán 41 hidat újítottak fel, amelyek közül nyolcat elpusztított a háború. A fennmaradó 33 híd, amelyek a főbb útvonalakon helyezkednek el, és nagyon fontosak az ország logisztikája szempontjából, balesetveszélyes állapotban voltak.

Idén az ügynökség már négy hidat épített újjá és adott át a forgalomnak Zsitomir, Kijev és Csernyihiv megyékben.

Jelenleg 25 létesítményen folynak építési munkálatok Zsitomir, Kijev, Csernyihiv, Harkiv, Herszon és Mikolajiv megyékben.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)