Nagycsaládos horgászverseny a KMNE szervezésében

2023. május 30., 08:13 , 1161. szám

Az elmúlt évek hagyománya szerint a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) idén is megszervezte tagjai számára a nagycsaládos horgászversenyt. A megmérettetést és egyben kikapcsolódást biztosító programot a Nagydobronyi Horgásztanyán tartották.

A KMNE számos közösségi programot szervez a tagcsaládok számára, amelyek célja, hogy a házaspárok és gyermekeik minőségi időt tölthessenek egymással és a többi nagycsaládossal. Erre biztosít lehetőséget az immár hagyománnyá vált horgászverseny is, melyet idén első alkalommal a Nagydobronyi Horgásztanyán tartottak meg.

A rendezvényen harmincöt tagcsalád, közel száz résztvevő volt jelen. Míg a többség a legjobb horgászhely, majd pedig a megfelelő csali kiválasztásával volt elfoglalva, addig a többiek a horgászverseny elmaradhatatlan részével, a halászlé hozzávalóinak előkészítésével foglalkoztak.

Akárcsak minden megmérettetésnél, a horgászversenynél is az elért eredmények alapján rangsorolták a legjobb versenyzőket.

A verseny első helyezettje és a legnagyobb halért járó különdíj nyertese a beregsomi Péter Viktor és családja lett, akik elmondták, hogy győzelmüknek nem volt különösebb titka, leginkább a szerencsén és a jó horgászhelyen múlott. Fogásuk két kárász, két harcsa és egy keszeg volt, a legnagyobb egykilós.

A program igazi feltöltődést és kikapcsolódást nyújtott a családoknak. Mindenki jól érezte magát, még az is, aki nem fogott halat. A résztvevőktől megtudhattuk, hogy rendkívül hálásak az egyesületnek, hogy ilyen kikapcsolódási lehetőséget biztosít a nagycsaládosoknak, különösen a mostani nehéz időben.

A közösségben töltött időn és élményeken kívül a tagcsaládok egy-egy oklevéllel is gazdagodtak, mely kézzelfogható emlék marad mindannyiuk számára.

TV21 Ungvár/K. K.