Eddig ötvenszázalékos a minajiak mérlege

Labdarúgás

2023. február 8., 09:33 , 1145. szám

Nagyjából a felénél jár a közel háromhetesre tervezett törökországi edzőtáborozásán a Minaj FC.

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 13. helyen telelő kárpátaljai alakulat eddig három edzőmeccsen van túl.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy első felkészülési mérkőzésén Volodimir Saran együttese gól nélküli döntetlenre végzett a bolgár Szpartak Várna csapatával. A folytatásban az üzbég Buhara ellen 2-1-re nyert a Minaj.

Gól nélküli első félidőt követően Ahmedov révén az ellenfél szerzett vezetést, amit Nemcsanyinov a 80. percben egalizált, majd Tverdohlib a 85. minutumban a győzelmet érő találatot is megszerezte.

Február 4-én a bosznia-hercegovinai Szarajevó volt az ellenfél, és itt már összejött az első vereség is az ukrán csapat számára.

A 2-1-es szarajevói győzelmet hozó párharcban a minajiak szépítő gólját ismét az ősszel a forduló válogatottjába is bekerült Jehor Tverdohlib szerezte, de ez is csak a szépítéshez volt elegendő.

A tervek szerint az elkövetkezendő tíz nap során még négy edzőmeccs szerepel a Minaj tervei között, amelyek során lengyel, lett és kazah ellenfelekkel találkozik.

Ide kapcsolódó hír, hogy az ősszel a minajiakat erősítő Eldar Kulijev az azeri Zira csapatához szerződött. A 20 éves középpályás az ukrán bajnokságban 14 mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt jegyzett. A minajiak keretében van egy új fiú is, aki szintén középpályás. A 25 éves moldáv Mihail Gecsev a Veresz Rivne együttesétől érkezett.

(tamási)